LEREN ZEILEN IN HET WATER VAN BONAIRE

De Bonaire Sailing School is de enige zeilschool op Bonaire met gediplomeerde instructeurs en we volgen zo veel mogelijk de opleidingslijn van het internationaal erkende Centrum Watersport Opleidingen (CWO) van Nederland. Lokale omstandigheden vragen om wat logische aanpassingen. Zo waait het bij ons gemiddeld wat harder en hebben we bijvoorbeeld geen sluizen. Jonge kinderen (vanaf 8 jaar) leren zeilen in de Optimist ‘Sailqube’ en volgen de opleidingslijn “Jeugdzeilen” van het CWO. Jeugd (vanaf 14 jaar) en volwassenen leren zeilen in de Sunfish en volgen de opleidingslijn “Zwaardboot” van het CWO. Alle cursussen worden in groepsverband gegeven en verzorgd door een ervaren instructeur.

Optimist zeilen

Doordat er nauwelijks scheepvaart is, is de baai van Bonaire ook voor kinderen een rustige en veilige leeromgeving. Kinderen leren zeilen in de Optimist. De Optimist is een ideale lesboot voor onze weersomstandigheden. De wind is namelijk vaak wel wat harder dan de gemiddelde wind in Nederland. Onze leerlingen leren daar vanaf de eerste les al spelenderwijs mee omgaan. We volgen zo veel mogelijk de internationaal erkende opleidingslijn van het Centrum Watersport Opleidingen (CWO) uit Nederland. We sluiten cursussen af met een examen en een diploma.

Sunfish zeilen

Volwassenen leren zeilen in een Sunfish. Een Sunfish is een éénpersoons-bootje. Tijdens de eerste lessen zit je samen met je instructeur in dit bootje. Als je voldoende vaardig bent, zeil je de Sunfish zelfstandig en vaart de instructeur in een andere boot vlakbij. Voor deze cursussen volgen we de opleidingslijn van het CWO en sluiten we de cursus af met een rondje Klein Bonaire en een diploma.

Ik wil graag meer weten over de zeillessen

Onze cursussen duren gemiddeld 6-10 weken. We geven wekelijks les.


  Prijzen zeillessen

  Wanneer je je Sunfish of Optimist cursus hebt afgerond, kun je lid worden.

  Sunfish lessen

  $300

  Optimist 1, 2, 3 lessen

  $250

  Wedstrijdzeilen

  $250

  Bankgegevens BSSA: MCB, accountnummer 106.268.09 tnv BSSA | adres: Kas di Regatta | BIC/SWIFT code: MCBKBQBN | Maduro & Curiel’s Bank (Bonaire) N.V.
  NB. Bij overboeking vanaf een niet-Bonairiaanse bankrekening dient het verschuldigde bedrag verhoogd te worden met $10,- vanwege de extra bankkosten.