Over ons, BSSA

 

 

 

Algemeen

De Bonaire Sailing School is een combinatie van een zeilschool en een vereniging. Onze vereniging heeft een bestuur.

Omdat wij er naar streven om ook zo veel mogelijk lokale kinderen te laten zeilen, doen wij er alles aan om de contributie zo laag mogelijk te houden. 

Zo bestaat onze vereniging louter en alleen uit vrijwilligers en worden donaties enorm gewaardeerd. Met enkele sponsorcontracten en de inzet van vrijwilligers weten we ons materiaal in goede staat te houden.

De zeilsport is een schone sport. Met elkaar proberen we het zeewater zo schoon mogelijk te houden o.a. door tijdens het zeilen drijvend afval uit het water te vissen. 

 

Ambitie

Hoewel we louter en alleen met vrijwilligers werken hebben we toch een flinke ambitie. Zo willen we de zeilsport en de fantastische zeilmogelijkheden van Bonaire promoten. We houden daartoe regelmatig wedstrijden en leren de kinderen, nadat ze spelenderwijs hebben leren zeilen, ook in wedstrijdverband hun vaardigheden te meten. Waar mogelijk doen we mee aan internationale wedstrijden. Zo probeert jaarlijks een aantal zeilers zich te kwalificeren voor deelname aan de Wereldkampioenschappen Sunfish.

Met trots vermelden we hier dat Bonaire in september 2019 de organisatie van de wereldkampioenschappen Sunfish zowel voor de Jeugd als voor volwassenen heeft verzorgd.